Maak kennis met…

Elke maand laten we je kennis maken met iemand die werkzaam is bij Bart van Kraaij Groep. Wie zijn ze, hoe ziet hun dag eruit en hoe ziet hun loopbaan eruit? Maar ook, wat zijn hun werkzaamheden bij Bart van Kraaij Groep. En waarom? Leer het bedrijf en onze mensen kennen. Deze week: Nikki Croonen uit Druten.

Naam: Nikki Croonen
Wat doe je: Docente Spaans, opleiding Docente Nederlands
Opgegroeid: Druten
Heeft: Een relatie
Stopwoordje: Geen!
Laatste drankje: Groene thee
Dier: Konijnen, zelf heb ik er twee: Knabbel en Babbel
Ontbijt: Elke dag wisselt het eigenlijk, soms muesli met yoghurt en de andere keer een boterham met hagelslag.

 

Hoe ziet een dag van Nikki Croonen eruit:

In september start ik met opleiding Nederlands Docent. Ik wil nog graag doorleren, maar een master docent Spaans bieden ze op het HBO nog niet aan. Ik hoop zo uiteindelijk een leuke baan te vinden waar ik al mijn liefde voor de taal, met name Spaans, dagelijks kan gebruiken. Ik werk op dit moment bij de Kasteelhof, al bijna 10 jaar. Ik ben begonnen in de keuken en nu gastvrouw. In het weekend moet ik vaak werken en mijn vriend is dan vrij, dus we lossen elkaar precies af. Maar als we een avondje vrij hebben gaan we iets leuks doen. Ik kan ook heerlijk genieten van een avondje op de bank en series kijken op Netflix. Ik wandel graag en heb afgelopen jaar voor het eerst meegedaan aan de Wandel4Daagse in Nijmegen. Ik zou het zeker nog een keer doen!”

Jouw reis tot nu toe:

Ik riep vroeger al dat ik juf wilde worden, maar mijn liefde voor Spanje is later ontstaan. Ik heb  twee buitenlandse stages gehad tijdens mijn opleiding waarvan ik mijn minor in Granada heb gedaan. Wat een fantastische tijd heb ik daar gehad, de mensen, de cultuur, iedereen is zo lekker spontaan, lekker buiten eten en ook erg belangrijk: Mensen hebben daar geen strakke agenda. ik zou er best nog een tijdje naar toe kunnen, maar emigreren wil ik niet. Ik zou mijn familie en vrienden niet kunnen missen hier. “

“Ik wil straks een baan in het onderwijs; op het MBO of op een middelbare school. Ik heb positieve ervaringen met beide schooltypes. Het liefst blijf ik wel in de omgeving, ik vind de Maas en Walers fijne mensen, lekker gemoedelijk.“

Daarnaast is het mijn droom om eens de Inca trail in Peru te gaan lopen en de zon boven Machu Pichu op te zien komen.”

Een les en een voorbeeld:

“Ik bewonder mijn zusje enorm. Ze heeft super veel doorzettingsvermogen en is heel slim. Ik ben ook heel trots op haar hoe ze het allemaal aanpakt!”

“Geniet van het leven nu je nog jong bent. Dat is iets wat Mevrouw de Bruin uit het bejaardentehuis altijd tegen me zei. En dat doe ik ook; als het even kan ben ik op vakantie en plan leuke tripjes. Je moet er zelf wat van maken, dus wat houdt je tegen?!”

Maas en Waal Academie en Company Courses:

“Ik verzorg de taalcursussen Spaans bij de Maas en Waal Academie. Als ik ’s avonds de cursus geef aan de cursisten zijn ze allemaal gemotiveerd en geïnteresseerd, dat komt omdat ze niets “moeten” maar zelf willen. Je wordt op deze manier ook uitgedaagd om goed les te geven. Als mijn cursisten zich kunnen redden op vakantie en ze blij zijn dat ze dit gedaan hebben is dat leuk om terug te horen. Daarnaast mag ik hier mijn eigen materiaal en eigen opdrachten gebruiken, leren wat zij willen, door jou ontwikkelde stof. Dat doe ik graag!”

Wat missen we nog:

Op vakantie ben ik een echte ondernemer, ik wil dingen zien en ben graag buiten. Thuis vind ik het ook fijn om wel eens een avondje lekker op de bank te zitten. Je kunt mij wakker maken voor chocola met hazelnoot, maar als je me wakker maakt en vertelt dat ik per direct mee mag op vakantie; dan ben ik ook wakker! Samen met mijn vriend heb ik heel lang aan stijldansen gedaan, dus dansmoves zitten er ook wel in. Ik zou wel graag goed kunnen bakken en koken!