Senior Digi Club

In een vorige blog “In 2017 gaat de overheid digitaal” heb ik geschreven over dat de overheid digitaal gaat en dit voor veel mensen een tegenvaller zal zijn. Naar alle waarschijnlijkheid zullen vooral ouderen hier moeite mee hebben. In deze blog vraag ik mijzelf af waar het vangnet is voor deze ouderen en hebben wij, Maas en Waal Academie, zelf korte iPadcursussen opgezet om een bijdrage te leveren aan dit vangnet.

Klik hier om naar de vorige blog te gaan.

Uit een Unie KBO-onderzoek uit 2015 blijkt dat van de landelijk 3,1 miljoen senioren er 1,2 miljoen niet digitaal vaardig zijn. Dit vertaald naar de lokale situatie met 3100 senioren zijn er 1200 senioren in de gemeente Druten niet digitaal vaardig. Het is de generatie die door omstandigheden in de naoorlogse periode de digitale slag later hebben gemist. Daarom is Harry van Deelen gestart met een burgerinitiatief om een vangnet te creëren voor deze generatie. Het is zijn droom dat iedereen zo digitaal vaardig is dat hij/zij zichzelf kan redden in deze digitale maatschappij.

Maas en Waal Academie

Wij van Maas en Waal Academie hebben veel bewondering voor dit initiatief van Harry. Wij zijn daarom ook erg trots en gevleid dat Gemeente Druten en Harry zelf hebben besloten dat Maas en Waal Academie vanaf september 2016, projectbeheerder is van dit mooie initiatief.

Samen met Harry en donateurs Klok Groep en RTP Elektrotechniek is de website http://seniordigiclub.nl/ in het leven geroepen waar alles over dit burgerinitiatief, hulppunten en vele andere onderwerpen te vinden is. Daarnaast wordt er nu maandelijks een digitale nieuwsbrief naar alle geïnteresseerden gestuurd waarin allerlei nieuwtjes, weetjes, tips en trucks worden vermeld. Dit gebeurt onder leiding van redactieleden Marcel Jacobs, Jan Jongevos, Harry van Deelen en ikzelf (Swen Wigmans). Aanmelden voor deze nieuwsbrief is mogelijk via deze website.

Toekomst

Ik hoop dat ik samen met Harry, Gemeente Druten, redactieleden, donateurs en tientallen partners een positieve bijdrage kan leveren aan dit burgerinitiatief en zo deze 1200 senioren kan helpen in deze steeds meer digitaal wordende maatschappij.

 

Tot de volgende keer!

Swen Wigmans

Meer informatie over iPadcursussen bij Maas en Waal Academie